קורס לילדים בגילאים 11-14 בתל אביב, ההרשמה בעיצומה.
בקורס נחקור ונלמד את הנושאים הבאים:
לימודי משחק מול מצלמה, הכנה לאודישנים, לימודי תיאטרון, אלתור, דרמה, שירה, מחול, תנועה אמנותית, דיקציה ועוד.
כיתות מחולקות לגילאים 12-14.
להרשמה: 0503350753
צוות המורים - לחץ כאן.
אנו בתקשורת - לחץ כאן.
מדוע מומלץ לילדים ללמוד משחק?
'אתה יכול לגלות טוב יותר את אופיו של אדם במשך שעה אחת של משחק, מאשר במשך שנה שלמה של שיחה'. כתב ז'אן-ז'אק רוסו
ואין ספק שכאשר מדובר בילדים, המשפט הזה נכון עוד יותר. ילדים הם אמיתיים. הם לא מודעים לכך שהם משחקים – הם פשוט עושים את מה שהם רגילים לעשות. במשחק הם עצמם, וכך גם כשהם מחליפים דמויות ומשחקים כמו בהצגה או משחקי דמיון בינם לבין עצמם או עם חברים- אנחנו יכולים לגלות לא מעט ואפילו די הרבה על עולמם הפנימי.
מעבר לעובדה שזה כיף לתת לילדים לשחק ולהשתעשע וחוג משחק קיים בבית הספר מגילאים מאוד צעירים. במשחק ניתן לילד להביע את עצמו – רגשות ותקשורת עם אחרים. במשחק הילד נמצא במרחב בטוח ומוגן והוא מרגיש פתוח להביע את רגשותיו ותוך כדי עולים תכנים פנימיים שהוא חושף אפילו מבלי לשים לב לכך. בתהליך של המשחק תפקידו של המורה לזהות את התכנים האלה, ולעזור בפתרונן וכמו כן, לעזור לילד לצמוח ולהתפתח מבחינה אישית וחברתית. וכל זאת – בעזרת המשחק.
לימוד משחק מאפשר לילדים להשתמש בדמיון, לפתח את יכולת החשיבה שלהם, את הזיכרון ואף ללמוד לתכנן קדימה ולהתמודד עם סיטואציות שונות ולא מוכרות. לילדים יותר קל לתקשר בעזרת תנועה ומשחק. יכולת השימוש שלהם והגדרת הרגשות במילים היא קטנה ומוגבלת יותר משל המבוגרים ולכן במשחק דיאלוג עם הילד תוך כדי המחזה מאפשר לו להיפתח ולשתף אפילו מבלי להבין שזה מה שהוא עושה.
המשחק מעודד יצירתיות, גורם לילד להיות פעיל לבד ובקבוצה ולבאט את עצמו בצורה הכי כנה ואמיתית שקיימת. תוך כדי משחק הילד לא עוצר לחשוב ולחשב את מעשיו ולכן פורצים החוצה מתוך התודעה דברים שהוא עצמו לא מודע שנמצאים בפנים – וכאן נכנס תפקידו של המטפל לעזור לילד להתמודד עם רגשות ותחושות שעולות בו תוך כדי משחק. במשחק הילד יכול לבטא תחושות ורגשות שביום יום נאסר עליו לבטא או לא מנומס לעשות זאת כמו למשל כעס, פחד או אשמה. במשחק נוצר מרחב חופשי והילד יכול לבטא את עצמו מבלי לחשוש שיכשל או שלא יצליח או שיגערו בו על ביטוי תחושות אלה או על ההתנהגות שלו.
כאשר הילד מרגיש מוגן הוא מתחיל לבטא רגשות מודחקים מבלי לשים לב שהוא עושה זאת.
בעזרת המשחק הילד לומד לחוות אמון, להתמודד ולפתור קונפליקטים רגשתיים ואישיים שלו וכן התמודדות בקבוצה, להתמודד עם ניצחון והפסד, הומור וכן פיתוח היצירתיות והדמיון של העולם הפנימי שלו – במקום בטוח שהוא יכול ורוצה לשתף ולהוציא החוצה. במשחק הכל מותר ואין שיפוטיות. המשחק עוזר לילד לנהל נכון את הרגשות שלו ולתעל רגשות כמו כעס עצב למקומות נכונים וכן עוזר בהערכה העצמית שלו.
במשחק, הגבול בין מציאות לדמיון הוא דק וכאן מקומו ותפקידו של המורה לדאוג להבהיר לילד גבולות – כמו בכל מקום ומצב צריך גבולות, אך עם זאת לאפשר לו לפרוק ולהתנסות מבלי להרגיש חסום. לפעמים ילדים מדחיקים רגשות עקב טראומה כמו מעבר דירה, מוות במשפחה, הורים שהתגרשו וכדומה. כמו כן מדובר בשיטה יעילה במיוחד לילדים שקשה להם להביע את עצמם בדיבור והם ביישנים ומסוגרים יותר. לימודי משחק הוכיח את עצמו בשיפור המיומנויות החברתיות של ילדים היפראקטיביים ובעלי קשיי קשב וריכוז וכן עם ילדים שנוטים לעצבות ואף דיכאון.
צור קשר - שעות פעילות
בימי א׳-ה׳ בלבד.בין השעות: 10:30-18:30
טל׳: 077-5518861
נוסף: 050-3350753
כתובתנו: רח' המסגר 56 תל אביב-יפו
studioact.da@gmail.com
צור קשר - שעות פעילות
בימי א׳-ה׳ בלבד.בין השעות: 10:30-18:30
טל׳: 077-5518861
נוסף: 050-3350753
כתובתנו: רח' המסגר 56 תל אביב-יפו
studioact.da@gmail.com